12 Haziran 2013 Çarşamba

Haberler

Haberler

Televizyonun en önemli programlarından biri haberledir. Haberler televizyonun bir iletişim aracı olarak önemini belirginleştirir. İnsanlar, içinde yaşadıkları topluma ya da dünyaya ait haberleri, haber programlarından edinirler. Günümüz dünyasında televizyon haberleri, başka haber alma kanallarından daha öncelikli bir konumdadır. Bu durum televizyon haberciliğinin halkı, günlük olaylara ve olayları yaratan kişilere, daha önce hiçbir aracın yapamadığı biçimde yaklaştırdığını göstermektedir.
           
Artık, televizyon haberleri dinleyicisi hem gazetelerinkinden hem de radyonunkinden çoktur. Bunun bir sebebi televizyonun görsel kimliğinde gizli iken, diğer bir sebebi ise televizyon haberciliğinin haber niteliği taşıyan her tür olayı anında sunabilme niteliğidir. Dinleyici sayısının çokluğu da televizyonu güçlü kılar. Güçlülük yansızlığı gerektirir. Ancak televizyon haberlerinin de diğer haber kanalları gibi bütünüyle yansız olmadıkları ya da olamadıkları açıktır.
           

Bilindiği gibi televizyon yayını yapan her ülkenin kendine özgü haber yayınları vardır. Haber yayımcıları ulusal ve uluslar arası haberlerimiz için giderek daha çok başvurduğumuz kaynaklardır14

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder