12 Haziran 2013 Çarşamba

Çizgi Filmler

Çizgi Filmler

Çizgi filmler çocuk izleyicileri hedef alan programlardır. Dolayısıyla çocukların televizyonla temaslarındaki en etkin kanaldır. Nitekim Başbakanlık Aile Araştırma Kurumunun 1995 yılında Türkiye’de Televizyon ve Aile başlığı altında yaptığı araştırmada çocukların % 49.7’sinin ilk sırada çizgi film seyretmeyi tercih ettikleri tespit edilmiştir10.
           
Çizgi filmler hareketlerin kare kare çeşitli çizim ve fotoğraflama teknikleri kullanılarak oluşturulduğu filmlerdir. Bu filmlerde kurgu gerçeği yansıtmaz. Çizgi filmlerindeki olayların gerçekleşme biçimi gerçek hayatla örtüşmez. Çizgi filmler gerçek insani durumları dönüştürerek bir sunumda bulunurlar. Örneğin çizgi film kahramanları olağanüstü yeteneklere sahiptirler, öyle ki asla yaralanmaz, ölmezler.


Çizgi filmler cansız nesneleri ya da hayvanları kahramanlaştırarak, farklı bir temsil imkanı sunarlar. İnsanlar gibi konuşan arabalar, insanlar gibi davranan hayvanlar çizgi filmlerde hayat bulurlar. Çizgi filmler çocukların eğitim süreçlerinde olumlu bir rol oynayabilirler. Çocuklara temel insani değerlerin edindirilmesinde olumlu bir katkıları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder